Fødselsdags-syge.

Dette kunne egentlig være hele september måneds overskrift.
September er et stort samsurium af gaver, lagkage, glade børn, stress, pengemangel og psykisk ustabilitet.

D. 6/9 – Noahs fødselsdag (Lars’ store dreng)
D. 6/9 – Svogers fødselsdag
D. 13/9 – Min’s fødselsdag
D. 16/9 – Milos (FØRSTE) fødselsdag
D. 21/9 – Fars fødselsdag
D. 27/9 – Alex’ fødselsdag (Lars’ mellemste dreng)

Selv speltspisende, yogaudøvende, jeg-har-selv-bygget-mit-barns-seng-kreative forældre ville sgu da få stress af det her! …. Ikke???

Min egen fødselsdag blev overstået igår. Det gik stille og rolig for sig, da jeg lå syg. Det gjorde Lars forøvrigt også. Og Milo har et par tænder på vej og børnesår i hele smasken, så ville egentlig helst ha’ været fri for fødselsdag.

Man skulle tro, at ens fødselsdag gav én muligheden for at bestemme bare lidt. Men nej. Mine forældre havde bestilt boller og kaffe til kl. 12 – og så må man jo gøre sig fortjent til de gaver man skal sidde og åbne med snot i hele femøren. Den lille fede fatter ikke en skid af, at “mor skal have lov til at slappe af og lave ingenting, på sin fødselsdag”, så han skreg mig ind i hovedet det meste af dagen. MEN ham og hans far havde købt et par lækre sko til mig i gave, så han er tilgivet for nu…

Så langt så godt. Halvvejs. 3 down, 3 more to go.

Jeg prøver virkelig at tage en enkelt dag ad gangen, men sandheden er, at jeg stresser røvmeget ved tanken om, at jeg skal gøre det her resten af mit liv…

Kan man mon ansøge om, at have fødselsdag på et andet tidspunkt? Eller skrive til Holbæk Sygehus, at de må ha’ skrevet Milos cpr.nummer forkert, da han altså først fylder et år om nogle måneder? Så ville jeg også have en baby lidt endnu. Han er blevet alt for stor, alt for hurtigt.

Men altså, rent psykisk er dette en overlevelses-måned. Jeg kører konstant på reserverne og prøver at lade min terapeuts gode råd skabe genklang i min hjerne. Det lykkes sommetider.

Det er en masse frustrationer på meget kort tid.
Frustrationer over, at bruge så skidemange penge på én gang.
Frustrationer over, at føle sig totalt utilstrækkelig og ikke halvt så god som alle andre (til at håndtere hele dette ræs). Og frustrationer over, at være nødsaget til, at se/snakke med så mange mennesker til alle disse diverse fødselsdagsarrangementer (so this is where my sociofobia kicks in)

Det jeg er mest angst for i disse situationer, er nok min angst.
Jeg er bange for, at få det så dårligt at jeg begynder at hyperventilere, græde og ryste foran en masse mennesker, der ikke kender mig godt nok til at forstå hvorfor (hvilket vil sige alle, undtaget Lars).

Jeg har prøvet det før.
Der nåede jeg heldigvis ud af lokalet inden det blev “synligt” for andre.
Jeg ved ikke hvad der starter det. Eller hvorfor jeg pludselig får det underligt/dårligt. Det sker bare. Ren magi. Sort magi.

Det handler nok også om, at jeg er rigtig dårlig til at være på. Jeg har brug for, at kunne trække mig væk fra et selskab, så ikke jeg bliver kvalt undervejs. Og hvis jeg ikke kan se en åbenbar flugtmulighed, går jeg i panik. Så ender jeg med enten, at være tvunget til at sidde og snakke med (læs: lyve overfor) tante Jytte om hvor svært det er at finde job pt. Eller jeg sidder og glor ned i bordet og er bange for, at folk kan se på mig, at jeg har det dårligt.

Dette beviser også hvor dårlig kommunikation nogle familier kan have. Jeg har været sygemeldt i 2½ år snart og ingen fra min familie aner en kæft om det. Jeg ville aldrig have løjet til at starte med, hvis de oprigtigt kom og spurgte hvordan jeg havde det. MEN det havde nok været som at råbe under vand alligevel.

Jeg er nået frem til konklusionen, at jeg ikke kan bruge andres mening til skidemeget alligevel, så der er ingen grund til at bekymre mig om den. Nu skal jeg bare lige overbevise mig selv om, at det passer…

Fødselsdags-syge.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s