Ledig og rask.

Disse er mine to nye titler. Og de går hånd i hånd.
I dag har jeg kontaktet min sagsbehandler for at tilkendegive, at jeg – fra dags dato – står til rådighed for arbejdsmarkedet og at jeg ikke længere er for syg til at varetage et arbejde.

Dette kommer ikke som et chok for nogen, da det har været skemalagt i et par måneder, at jeg skulle ud af sygedagpengesystemet på denne dato. Alligevel er det lidt underligt. Hvorend jeg ikke har ønsket det, har både sygemelding og uarbejds-dygtighed været en del af min identitet de sidste 3,5 år. Jeg har været fritaget for ansvar fra omverdenen og for min egen fremtid. Men nu er det slut. Og det er egentlig helt okay.

Jeg ved jo godt hvordan (min) verden hænger sammen. Ja, jeg er til rådighed for arbejdsmarkedet – men jeg har grænser – ligesom så mange andre. Og ja, jeg er raskmeldt – dette betyder ikke at jeg er sygdomsfri, men at jeg har lært at acceptere min borderline og kende mine egne evner og begrænsninger.

Heldigt for mig, har jeg gennem det sidste års tid været igennem en helt fantastisk proces. Jeg har været i jobtræning (praktik) på Lungemedicinsk Sengeafsnit, som servicemedarbejder. Noget jeg aldrig i mit liv havde forestillet mig, at kunne magte. Da sagsbehandler i sin tid fortalte mig om praktikken, gik jeg mildest talt i chok og var lige ved at nægte. Jeg kunne ikke omgå så mange mennesker hver dag – og så syge mennesker!

Modvilligt accepterede jeg pratikken og, på trods af min frygt for nederlag, mødte jeg troligt op hver dag. 8 timer om ugen. 4 timer tirsdag og 4 timer torsdag.

Jeg har aller-sidste arbejdsdag d. 28/3. Nu er jeg afsted hver dag fra 8.45-14.15. Jeg kan godt. Åbenbart. Jeg har gjort det, jeg troede var umuligt. Jeg tager afsted hver morgen og passer et job, som jeg elsker. Jeg ville ønske jeg kunne gøre dette hver dag, i resten af mit liv. Jeg er kompetent, vellidt og dygtig. Jeg kan. Det er SÅ sejt. Jeg gjorde det! Der er mere i denne verden, end min egen hjerne – og jeg har fundet det. Tak.

Ledig og rask.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s