Historien bag “graensebarn”

I bund og grund, er denne blog egentlig kun oprettet for min egen skyld. Når jeg sidder her og skriver, har jeg endnu ikke besluttet mig for, om den skal publiceres eller ej. Kun de der står mig allernærest ved,  at jeg har borderline og er sygemeldt af samme årsag. Udgivelsen af denne blog, øger i voldsom grad risikoen for, at mange mennesker pludselig bliver klar over min situation. Hvis de altså tager sig tid til at læse den. Jeg har brugt over 2 år, på at finde på gode, dårlige og virkelig dårlige undskyldninger for, hvorfor mit liv ser ud som det gør. Min barsel var min fredning. Ingen stiller spørgsmålstegn ved, at gå hjemme for at passe sin baby. Tak Milo.

 Grænse-barn er min fordanskede oversættelse, af et selvopfundet engelsk ord; Border-baby. Den første tanke jeg havde i denne forbindelse, var tanken om arvelighed. Jeg har borderline. På papiret har diagnosen været mig tilknyttet i 2 år, men set i bakspejlet, har den nok nærmere eksisteret i 10.

 Hvad med Milo? Er ens psyke arvelig? Bliver han ligeså bims i skallen, som jeg tiltider kan være? Får han det ligeså svært med andre mennesker? Bliver han angst? Deprimeret? Vil det hele så være min skyld? Påvirker jeg ham, uden selv at være klar over det? Eller bliver dette tværtimod, både min og hans styrke? Styrken i at vide, hvordan jeg i hvert fald ikke vil påvirke ham? Styrken i, at kunne genkende faresignalerne og hjælpe ham på rette vej, før det tager overhånd? Jeg ved det ikke. Uvished er en kælling. Og som mange andre nok vil kunne nikke genkendende til, bliver det kun værre, når alle disse tanker får lov til at hobe sig op indeni. Derfor skriver jeg dem her. Alle mine bekymringer, tanker, gode dage, dårlige dage og alt midt imellem. Jeg tvivler på ingen måde, på mine egne evner som mor. Milo har mig. Helt. Spørgsmålet er bare, om det er så meget anderledes at opdrage og elske et barn, når man selv har en diagnose at slås med, eller om jeg deler samme bekymringer og tanker som alle andre mødre, med eller uden borderline.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s